Open Air Group Ab on ostanut Ultracom-konsernin (Ultracom Oy ja Ultracom Group Oy) koko osakekannan.

Ultracom on pohjoissuomalainen koirien ja vapaana laiduntavien tuotantoeläinten seurantaratkaisujen kehittäjä ja valmistaja, joka on tehnyt pitkäjänteistä ja innovatiivista työtä langattoman tiedonsiirron parissa. Ultracomin päämarkkinat ovat Suomi ja Ruotsi ja yrityksen liikevaihto vuonna 2020 oli noin 5.2 milj. euroa.

Open Air Group on jo aiemmin hankkinut sateenvarjonsa alle Ultracomin kanssa samalla toimialalla toimivan Tracker Oy:n. Nyt muodostuva kombinaatio on Euroopan suurin alallaan ja sen yhteenlaskettu liikevaihto on noin 11 milj. euroa ja se tulee työllistämään suoraan noin 50 henkilöä.

‚ÄĚOlemme kasvaneet viime vuosina eritt√§in voimakkaasti ja seuraava askel suunnitelmissamme on hakea kasvua Euroopan markkinoilta. Voimien yhdist√§minen Trackerin kanssa ja yhteinen leve√§t hartiat omaava omistajamme, tarjoavat hyv√§t l√§ht√∂kohdat haastaa isoja kansainv√§lisi√§ kilpailijoitamme, ja tekev√§t meist√§ kertaheitolla vakavasti otettavan kilpailijan kansainv√§lisill√§ pelikentill√§.‚ÄĚ Toteaa Ultracomin toimitusjohtaja Jari Maansaari.

‚ÄĚN√§emme t√§m√§n ennenkaikkea strategisena kumppanuutena Ultracomin ja Trackerin v√§lill√§, miss√§ hy√∂dynn√§mme kummankin yrityksen vahvuuksia ja pystymme luomaan yhdess√§ kattavan infrastruktuurin esimerkiksi mets√§st√§jien ja koirien turvallisuutta parantamaan.‚ÄĚ Mainitsee Trackerin toimitusjohtaja Markus Salmenpohja.

‚ÄĚTrackerin ja Ultracomin liitto on t√§ydellinen kohtaaminen, miss√§ yhdistyv√§t toisiaan t√§ydent√§en kokemus, osaaminen, tutkimus ja tuotekehitys sek√§ markkinointi- ja myyntiresurssit. Edess√§mme on eritt√§in mielenkiintoinen yhteinen tulevaisuus‚ÄĚ, sanoo Open Air Groupin toimitusjohtaja Camilo Sj√∂din.

Open Air Group

Open Air Group on holding-yhtiö, joka toimii tällä hetkellä Ruotsissa, Suomessa ja Norjassa. Sen omistamia brändejä ovat Chevalier, Tracker, Alaska 1795, Burrel, Valio sekä jälleenmyyntiyhtiöt Wildforss.se, Wildforss.no, Retkitukku.fi ja Koiravaruste.fi. OAG on myös vähemmistöomistajana ruotsalaisessa outdoor brändissä Garphyttanissa.

Open Air Groupin strategiaan kuuluu kasvaa omistamiensa yritysten liiketoimintaa kehittämällä sekä yritysostoin.

Ultracom Oy

Ultracom on yksityisessä omistuksessa ollut yritys, jonka juuret ovat syvällä oululaisessa radioteknisessä osaamisessa. Ultracom konserniin kuuluvat Ultracom Oy ja Ultracom Group Oy. Ultracomin liiketoiminta käsittää koirien sekä vapaana laiduntavien eläinten seurantajärjestelmien kehittämisen, valmistamisen sekä myynnin ja markkinoinnin.

Konsernin liikevaihto vuonna 2020 on noin 5.2 milj. euroa ja se työllistää suoraan 20 henkilöä. Ultracomin pääkonttori sijaitsee Kempeleessä.

Tracker Oy

Tracker kuuluu Open Air Groupiin ja sen pääkonttori sijaitsee Oulussa. Tracker kehittää, valmistaa sekä myy ja markkinoi metsästäjien ja metsästyskoirien mobiiliteknologiaan perustuvia seurantajärjestelmiä.

Yhtiön liikevaihto vuonna 2020 on noin 5.5 milj. euroa ja se työllistää suoraan 25 henkilöä. Trackerin päämarkkina-alueita ovat Suomen lisäksi Ruotsi ja Norja.