Susi-safety -ominaisuus julkaistu Tracker Hunter 6.6.1. -versiossa

Tracker ja Ultracom panostavat metsästyskoirien turvallisuuteen. Susien havaintojärjestelmä Susi-safety on julkaistu Tracker Hunter 6.6.1. -ohjelmistoversiossa, joka on nyt pävitettävissä sovelluskauppojen kautta laitteisiin.

Ennen metsästyskauden alkua julkaistut Henkilö-Safety ja Koira-Safety ominaisuudet ovat saaneet positiivisen vastaanoton. Uusimpana Safety -ominaisuutena julkaistaan 10.11.2021 susien havaintojärjestelmä Susi-safety.

Susi-Safety on alueella liikkuvista susista kertova havainto- ja varoitusjärjestelmä

Luonnonvarakeskus Luke lopetti susien pannoittamisen ja niiden paikkatiedon jakamisen vuonna 2019. Nyt kehitetty Susi-Safety -järjestelmä on käyttäjien antamaan informaatioon perustuva havaintojärjestelmä: Jokainen Tracker- tai Ultracom-ohjelmiston käyttäjä näkee tehdyt havainnot omassa ohjelmassaan matkapuhelimessa. Havainto voidaan myös vahvistaa toisen havaintopaikalla liikkuvan ohjelmiston käyttäjän toimesta, jolloin tehdyn havainnon luotettavuus kasvaa. Havainto näytetään susivaroituksena eri värein sen mukaan, kuinka tuoreesta ja vahvasta havainnosta on kysymys. Susihavaintoa ei voi tehdä etäältä, ainoastaan kahden kilometrin säteellä omasta sijainnista. Havaintojärjestelmää kehitetään edelleen siitä saatavan kokemuksen ja palautteen perusteella.

Tänä syksynä julkaistut Safety-ominaisuudet (Henkilö-Safety, Koira-Safety ja Susi-Safety) ovat kehitystyötä, joilla pyritään parantamaan kaikkien luonnossa liikkuvien turvallisuutta.

Avoin tiedon jakaminen yhdistettynä laajaan sovelluksen käyttäjäkuntaan ovat Safety-ominaisuuksien kehitystyössä avainasemassa. Nyt kaikki metsästyksen harrastajat ja luonnossa liikkujat voivat antaa oman panoksensa turvallisen luonnossa liikkumisen takaamiseksi.

Ohjeet Safety-ominaisuuksien käytöstä Tracker-ohjelmassa