Metsästyskoiran hankkimalla saa samalla itselleen luotettavan ystävän ja metsästyskaverin parhaimmillaan yli kymmenen vuoden ajaksi. Metsästys yhdessä koiran kanssa antaa paljon silloinkin, kun saalista ei tule. Perheenjäsenen ja metsästyskaverin turvallisuuteen kiinnitetään nykyään ilahduttavan paljon huomiota ja koiratutka onkin usein metsästyskoiran ”henkivakuutus”, jolla koiran voi pelastaa esimerkiksi heikoilta jäiltä tai autotien läheisyydestä.

Pennun ensimmäiseen elinvuoteen kannattaa panostaa: silloin oikein tehdyt asiat kantavat hedelmää koiran loppu elämän ajan. Heti pennun kotiuduttua kannattaa rakentaa hyvä suhde koiraan. Pentua kannattaa kouluttaa lyhyitä aikoja ja silloin kun pentu on pirteä ja aktiivinen. Pentua koulutetaan aina pennun ehdoilla ja leikin varjolla.

Kevät on pentuaikaa

Kevät on todellista pentuaikaa, sillä suurin osa metsästyskoirista astutetaan metsästyskauden ulkopuolella ja usein pennut syntyvät kevättalven ja kesän välisenä aikana. Kevät on mukavaa aikaa myös pennun ottajalle, kun lämpimät säät mahdollistavat talvipakkasia paremmin myös ulkona olemisen pienen pennun kanssa.

Pennun totuttaminen koiratutkaan

Pentu kannattaa totuttaa ensin tavalliseen kaulapantaan. Kaulapannan totuttamiseen kannattaa valita sellainen hetki, kun pennun päivässä muutenkin tapahtuu mukavia asioita, kuten esimerkiksi ulos meneminen tai ruokailuhetki. Usein pennut saattavat aluksi ihmeissään rapsutella kaulapantaa, mutta tottuvat siihen tavallisesti muutamassa päivässä. Kaulapannan voi jo tässä vaiheessa yhdistää esimerkiksi ulkoiluun, jolloin pentu keskittyy usein luonnostaan kaulapannan sijasta ympäristön tutkimiseen.

Koiratutka kannattaa laittaa pennulle sitten, kun se luontevasti pystyy pantaa pitämään. Käytännössä se tarkoittaa, että pentu on kasvanut sen verran, että koiratutka ei osu koiran jalkoihin sen liikkuessa tai tunnu muutenkaan epämukavalta. Ultracom R10 on huomattu olevan pennuille miellyttävä panta, sillä se sopii pieneenkin kaulaan eikä siinä ole pitkää antennia houkuttelemassa pieniä naskalihampaita puruhommiin. Tähän malliin voi myös itse vaihtaa lyhyemmän ja tieheämmillä kiinnitysrei’illä olevan pantaosan, joka soveltuu paremmin pienen koiran kaulaan.

Kiinnipitoaika ei koske alle viiden kuukauden ikäistä koiranpentua ja metsästyskoiran kanssa kannattaakin viettää pienestä pitäen aikaa siellä tulevalla työmaalla eli metsässä. Muistetaan kuitenkin varmistua siitä, että pennunkaan kanssa ei häiritä pesiviä elämiä. Metsässä pennun itsevarmuus ja kokemuspohja kasvavat omistajan tuella, pentu tottuu erilaisiin ympäristöihin, alustoihin ja olosuhteisiin. Vaihteleva, pehmeäpohjainen maasto tekee hyvää myös pennun koordinaation ja tasapainon kehitykselle. Metsään menemiseen voi halutessaan alusta asti yhdistää pennulle liivin ja koiratutkan, jolloin koira ehdollistuu näiden välineiden tarkoittavan hauskoja hetkiä vapaana metsässä.

Nyt saat koodilla PENTU verkkokaupastamme pentupaketin ja/tai kaulapannan tiheällä rei’ityksellä 40% alennuksella!

Pennuntuoksuista kevättä!